Alege pe ce te concentrezi. Cum ar fi dacă te-ai preocupa de mindsetul tău și de starea ta emoțională?
Ce ai de făcut pentru a-ți merge bine și pentru a fi într-o stare emoțională bună? Niciun lucru nu îl obții în viață gratuit. Totul vine la pachet cu un efort pe care este nevoie să îl depui pentru a obține rezultatul dorit.
Devii asemeni lucrurilor și oamenilor de care te înconjori
Dacă îți vei petrece timpul cu oameni care au un mindset negativ, care văd doar probleme peste tot în loc de soluții, la un moment dat și tu vei deveni ca ei. Soluția este să îți alegi înțelept oamenii cu care îți petreci timpul întrucât fără să vrei aceștia te influențează.
Dacă te expui la negativitate, dacă urmărești știrile negative și îți petreci timpul cu oameni care în cea mai mare parte a timpului lor se vaită, sunt șanse minime să devii o persoană pozitivă.
Este ca și cum spun așa: eu vreau să mă scald într-o cadă cu albastru de metil și să nu mă albăstresc. Vreau să mă scald în Marea Neagră și să nu mă ud. Cum vine asta? Vreau să mă înconjor de negativitate, să mă uit la știri negative, să mă înconjor de oameni pesimiști, dar eu să nu fiu afectat/ă.
DESCARCĂ ACUM GRATUIT
GHIDUL FEMEII FEMININE
Înveți repede cum îți amplifici energia feminină devenind astfel mai atrăgătoare și încrezătoare în puterea ta
Pe ce te concentrezi acum? Și ce îți dorești de fapt?
— Aș dori să nu mai fiu pesimist/ să scap de pesimism, spune un client.
Înțeleg ce nu-ți dorești, dar CE ÎȚI dorești? E ca și atunci când spui: aș dori să scap de datorii, aș dori să nu mai am datorii, aș dori să termin odată cu datoriile, să nu mă mai gândesc deloc la datorii. Dar cât timp faci lucrul acesta? La ce te gândești și despre ce vorbești? Despre datorii!
Click pe imaginea de mai jos pentru a urmări video-ul cu feedback-ul de la antrenamentul Școlii de Coaching:
Alege pe ce te concentrezi. Focusul este cel care creează realitatea.
Exemplu: Cât timp te gândești la datorii și te concentrezi pe datorii vei crea în viața ta tot datorii.
La fel este și cu pesimismul. Cât timp mă concentrez pe gândul de a nu mai fi pesimistă, pe faptul că vreau să scap de pesimism voi crea în viața mea tot pesimism. Ce am de făcut?
Înțeleg că vrei să scapi de pesimism și nu vrei să fii pesimist dar ce-ți dorești? Atenție! Lucrurile pe care spui că nu ți le dorești le creezi și mai mult în viața ta pentru că la ele te gândești chiar dacă o faci spunându-ți că nu le vrei.
– Dacă nu aș mai petrece timp cu aceste persoane sau nu m-aș mai uita la știri ar însemna să devin ruptă de realitate, spune Paulina – antreprenor.
Ce este realitatea? Ce este realitatea pentru tine? Realitatea pentru tine înseamnă să îți ocupi timpul cu lucruri negative? Spuneai că dacă nu mai faci lucrurile respective, adică nu te uiți la știri, de exemplu, te rupi de realitate. Realitatea este ceva negativ? 🙂
Cum ar fi să mă uit la știri pozitive-constructive, să mă uit la ceva dintr-un domeniu care mă pasionează, despre descoperiri științifice, croitorie, vacanțe, orice subiect care te preocupă. Acestea nu sunt și ele parte din realitate? Cum ar fi să mă preocup de ultimele descoperi despre marketing și să-mi cresc businessul?
Cum ar fi să citesc știrile de promovare pe social media, să urmăresc buletinele informative ale unor agenții de marketing naționale sau internaționale? Nu m-ar ajuta asta mai degrabă să-mi cresc businessul? Nu fac și aceste lucruri parte din realitate? Pe care parte din realitate aleg eu să mă concentrez? Realitatea este dată doar de știrile negative?
Alege pe ce te concentrezi. Tot timpul ai o alegere de făcut și viitorul tău este la distanță de o alegere
Pot alege să te lași afectat de un lucru și să spui: aoleu, este criză sau poți alege să fii creativ și să spui:
Acum se schimbă lucrurile. Am o oportunitate de a mă dezvolta într-un mod diferit, de crea ceva diferit sau de a regândi acest business. Mă pot gândi la un nou business și să devin creativ pur și simplu.
Tu știi, în tine sunt resursele despre unde ar duce creativitatea în domeniul tău.
Tot timpul ai o alegere de făcut și viitorul tău este la o distanță de o alegere.
De fiecare dată când îți vine în minte acest ”dar dacă”, observă-te ce spui după acest ”dar dacă”?
Dar dacă această criză m-ar îmbogăți? Cine mă pune să aleg să spun ceva negativ după acest ”dar dacă”.
Dar dacă acest covid ar fi o binecuvântare în viața mea?
Dar dacă datorită acestui covid fac o mutare în businessul meu care să mă ducă la next level?
Nu știu care este acea mutare, dar dacă mă concentrez s-o găsesc, s-ar putea să o găsesc. Poate fi, de exemplu, să deleg și să am mai mult timp.
Dar dacă acest covid mă învață să gestionez și să-mi manageriez banii cum nu am făcut-o în cei 30 de ani din viața mea?
Ceea ce spui după ”dar dacă” este tot o alegere și nu înseamnă că trebuie să fie ceva negativ. Dar dacă viața ta capătă un nou sens pozitiv acum?
— Nu am cum să nu mă las afectată, adaugă Paulina – antreprenor.
Cine spune că nu avem cum să nu ne lăsăm afectați? Cu ce autoritate?
Cum ar fi să spui că îți creezi propria ta economie? Sunt oameni care prosperă și în timpul unei crize. Și sunt oameni care nu au un leu în vremuri de prosperitate financiară.
Dacă și tu te-ai confruntat cu una din aceste provocări de mindset de mai sus îți propun următorul exercițiu.
Întreabă-te cum te simți acum referitor la subiectul/provocarea/problema pe care o ai?
Și în funcție de răspunsul tău dacă emoția respectivă este una negativă: mă simt îngrijorată, neliniștită, nesigură. Următoarea întrebare pe care ți-o propun este: Cum te simți față de faptul că te simți așa? Cum te simți față de faptul că te simți în nesiguranță, de exemplu.
Este perfect în regulă să ai momente în care să te simți în nesiguranță, de exemplu. E în regulă să ai momente de cădere, de supărare sau tristețe. Dar asta nu înseamnă că vei permite acelor stări să te cuprindă mai mult de câteva minute. Dacă lași starea respectivă să pună stăpânire pe tine ore sau zile în șir este tot o alegere pe care o faci, inclusiv dacă lași emoțiile tale la voia întâmplării.
Alege pe ce te concentrezi. Cum îți rezolvi propriile probleme?
Nicio problemă nu poate fi rezolvată de pe același nivel de înțelegere cu nivelul de pe care ea a fost creată.
Diferența este dată de educație. Când te educi în domeniul în care tu ai problema respectivă (bani, relații, sănătate) treci la următorul nivel și dobândești o perspectivă lărgită. Înțelegând mai mult, acum poți gândi și acționa diferit pentru a identifica soluția cea mai bună pentru tine.
Un exemplu foarte simplu: gândește-te când ești la grădiniță și ai un ghiozdan plin de rechizite și este greu să cari acel ghiozdan, dar nu dorești să renunți la nici o jucărie de acolo. Ce poți face? Să renunți la ghiozdan? Nu. Soluția este să crești astfel încât ghiozdanul să devină ușor pentru tine.
Când ești adult cum ți se mai pare ghiozdanul mic de la grădiniță? Îl duci poate cu degetul mic – atât de ușor este. Același lucru se întâmplă și în problemele tale relaționale, emoționale, financiare. Ai nevoie să crești. Și poți face lucrul acesta doar prin cunoaștere.
Click pe imaginea de mai jos pentru a urmări video-ul: